Kunstenares

Het werk van Vion de Swart bestaat voornamelijk uit olieverfschilderijen en bronzen beelden. Haar drijfveer is haar verwondering. Ze wordt geraakt door de natuur, mensen en kleuren en legt haar gevoel en waarneming vast in olie of brons. Vion heeft haar eigen galerie met beeldentuin en geeft incidenteel les of begeleiding.

Vion was lid van de Gooise Kunstkring tot de opheffing van het kunstenaarsnetwerk in 2015, en nam deel aan gezamenlijke exposities. Ze was 10 jaar lid van Arts Place, een officieel erkende galerie van een groep beeldend kunstenaars die hun werk tentoonstellen op wisselende locaties: een unieke reizende galerie. Arts Place had daarnaast vele jaren een vaste plaats op de Lange Vijverberg in Den Haag.

Vion aan het woord

“Mijn onderwerpen vind ik de laatste jaren veelal tijdens mijn reizen. De grootsheid van Chili, de frivoliteit van Italië en de soberheid van het Ierse landschap hebben mij geraakt en zijn in recent werk terug te vinden. Ook taferelen uit het dagelijks leven kunnen me bijzonder treffen. Ik fotografeer zo min mogelijk, maar maak schetsjes en aantekeningen. Op deze manier houd ik de essentie van wat mij getroffen heeft vast.

Olie en brons blijven me boeien door hun eigen expressiemogelijkheden. Ik houd van het robuuste vormgeven met een sterk materiaal als klei. En gefascineerd als ik ben door kleur, blijf ik het een voorrecht vinden dat ik kan werken met de schitterende pigmenten van Blockx en Scheveningen. Dit is zichtbaar in mijn werk: mijn bronzen zijn vaak figuratiever, terwijl mijn schilderijen neigen naar abstractie.”

Contact

In galerie en beeldentuin Vion is een permanente expositie. U bent van harte welkom. Laat u weten dat u komt! Neem ook contact op voor andere vragen via:

 

viondeswart@gmail.com
035 628 38 76

 

Galerie Vion: Dalweg 21, 1217HX Hilversum