Galerie Vion
Dalweg 21
1217 HX Hilversum

viondeswart@gmail.com

035 – 628 38 76

Vion de Swart

Het werk van Vion de Swart bestaat voornamelijk uit olieverfschilderijen en bronzen beelden. Haar drijfveer is haar verwondering. Ze wordt geraakt door de natuur, mensen en kleuren en legt haar gevoel en waarneming vast in olie of brons.

Mijn onderwerpen vind ik de laatste jaren veelal tijdens mijn reizen. De grootsheid van Chili, de frivoliteit van Italië en de soberheid van het Ierse landschap hebben mij geraakt en zijn in recent werk terug te vinden. Ook taferelen uit het dagelijks leven kunnen me bijzonder treffen. Ik fotografeer zo min mogelijk, maar maak schetsjes en aantekeningen. Op deze manier houd ik de essentie van wat mij getroffen heeft vast.

Olie en brons blijven me boeien door hun eigen expressiemogelijkheden. Ik houd van het robuuste vormgeven met een sterk materiaal als klei. En gefascineerd als ik ben door kleur, blijf ik het een voorrecht vinden dat ik kan werken met de schitterende pigmenten van Blockx en Scheveningen. Dit is zichtbaar in mijn werk: mijn bronzen zijn vaak figuratiever, terwijl mijn schilderijen neigen naar abstractie.

 

Atelier en Galerie Vion

Vion de Swart heeft haar eigen galerie en beeldentuin. Eén dag in de week deelt ze haar atelier met drie andere kunstenaars voor wederzijdse inspiratie. Vion geeft incidenteel les of begeleiding.

Sara de Swart

Sara de Swart had een imposante kunstverzameling met schilderijen en beelden van o.a. Auguste Rodin, Odilon Redon, Emile Bernard, George Breitner, Isaac Israëls, Jan Toorop en vele anderen. Lees meer over Sara de Swart in het boek Fatale kunst van Jaap Versteegh.

Gooise kunstkring en arts place

Vion was lid van de Gooise Kunstkring tot de opheffing van het kunstenaarsnetwerk in 2015, en nam deel aan gezamenlijke exposities. Ze was 10 jaar lid van Arts Place, een officieel erkende galerie van een groep beeldend kunstenaars die hun werk tentoonstellen op wisselende locaties: een unieke reizende galerie. Arts Place had daarnaast vele jaren een vaste plaats op de Lange Vijverberg in Den Haag

Exposities

Actuele exposities in galerie en beeldentuin Vion is een permanente expositie van recent werk. Langskomen? Laat het ons weten: tel. 035 – 6283876.